JAUNA PIEEJA STUDIJĀM - Pārtikas kvalitāte un inovācijas
Inovatīvs un kvalitatīvs pārtikas produkts ir “veiksmes atslēga” pārtikas ražotājam un labas veselības garants ikvienam patērētājam. Vienīgā studiju programma Latvijā – PĀRTIKAS KVALITĀTE un INOVĀCIJAS, ietver starpdisciplināras studijas iekļaujot - pārtikas tehnoloģijas, kvalitātes vadības, inovāciju attīstību, lai no idejas radītu jaunu, kvalitatīvu, patērētājam drošu un konkurētspējīgu pārtikas produktu. Caur zināšanām un prasmēm, veidojas jaunā speciālista kompetence, lai kļūtu par līderi pārtikas ražošanas uzņēmumā.
Studiju līmenis: Akadēmiskā bakalaura studiju programma
Iegūstamais grāds: Inženierzinātņu bakalaura grāds pārtikas zinātnē
Studiju veids un ilgums: Pilna laika studijas: 4 gadi (8 semestri)
Prakse: Ir
Budžeta vietas: Ir
Uzņemšanas prasības (obligāti): CE latviešu valodā / CE svešvalodā / CE vai GA ķīmijā vai dabas zinībās. Papildus: CE bioloģijā
Studiju programmas "Pārtikas kvalitāte un inovācijas" plāns
KO TU IEGŪSI?
Kompetenci organizēt kvalitātes vadības procesu pārtikas uzņēmumā atbilstoši likumdošanā noteiktajām prasībām, izstrādāt inovatīvus pārtikas produktus un meklēt risinājumus jau ražošanā ieviesto pārtikas produktu gan receptūru, gan tehnoloģiju pilnveidē, kā arī iegūsi zināšanas projektu vadībā, uzņēmējdarbībā un mārketingā.
KARJERAS IESPĒJAS
Absolventi strādā pārtikas uzņēmumos: Kvalitātes nodaļā; Jaunu produktu izstrādes nodaļā; Ražošanas nodaļā un laboratorijās; zinātniski pētnieciskajās iestādēs, Valsts pārvaldes un kontroles dienestos.
Turpināt studijas maģistrantūrā – LLU Pārtikas zinātne, Starpaugstskolu (LLU, LU, RSU) maģistrantūras programmā Uzturzinātne, maģistratūras programmās, kas saistītas ar uzņēmējdarbību un vadību gan Latvijas augstskolās, gan ārvalstīs.
Uzņēmēja viedoklis
SIA Lāči Kvalitātes daļas vadītāja Inga Ļeņenkova
Studijās iegūtās zināšanas par pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijām dod iespēju profesionālajā darbībā viegli un ātri orientēties dažādu izejvielu un produktu ražošanas tehnoloģiskajos posmos, ļaujot ātri novērtēt iespējamo pārtikas piesārņojumu, apdraudējumu klātbūtni gala produktā. Kā kvalitātes speciālists ikdienā veicot apdraudējumu un bīstamību analīzi gatavajā produktā, izvērtējot izejvielu kvalitāti, nosakot gatavā produkta potenciālos piesārņojuma avotus un riskus, spēju nodrošināt kvalitatīvu pārtikas produktu ražošanu.
Iegūtās padziļinātās ķīmijas zināšanas dod iespēju orientēties izejvielu, gatavā produkta ražošanas procesos notiekošajās fizikāli - ķīmiskajās pārvērtībās, produktu sastāvos un savienojumos. Tādējādi dod iespēju izvērtēt pārtikas produktu kvalitāti.
SIA Forevers Sagādes nodaļas vadītājs Andrejs Baroduļins
Bakalaura studijās noteikti ir jāstudē! Kamēr nav šīs bāzes izglītības, jaunietis nevar cerēt uz augstākā līmeņa amata darbu pārtikas jomā, turklāt ar mūsdienu vajadzībām atbilstošu atalgojumu. Zināšanas un prasmes ir iespējams pārbaudīt jau studiju laikā, dodoties uz prakses uzņēmumiem.
Tagad jau pagājuši ir 11 gadi kopš ieguvu bakalaura grādu pārtikas zinātnē, un es ne mirkli nenožēloju, ka studēju PTF!