Pētījumu virzieni
Uztura katedrā zinātniski pētnieciskais darbs tiek veikts divos virzienos:
1. Pārtikas produktu tehnoloģija
- jaunu pārtikas produktu ražošana no augu un dzīvnieku valsts izejvielām
- augstas gatavības pusfabrikātu ražošana un iegūto produktu kvalitātes izmaiņas uzglabāšanas laikā
- augu valsts produktu uzturvērtības paaugstināšanas iespējas
- pārtikas produktu uzglabāšanas režīmu optimizācija
- riska vadība sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos
- jauno tehnoloģiju pielietojumu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu iekārtu darbībā
2. Uzņēmējdarbība viesmīlības nozarē
- darba organizācijas problēmātika un tās risinājumi
- viesmīlības pakalpojumi un to kvalitāte Latvijas uzņēmumos
- viesmīlības darbinieku profesionālās kompetences; motivēšanas mehānismi